Europa - 15 oktober 2020 - Beursbrink

Sterke marges AkzoNobel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het derde kwartaal sterke marges gerealiseerd. Dit verwachten analisten van Berenberg in aanloop naar de kwartaalresultaten van de verffabrikant op 21 oktober.

Berenberg is positief over de prestaties van alle verf- en coatingbedrijven in het derde kwartaal en voorlopige cijfers van het Amerikaanse PPG bevestigden dat al. De analisten wezen erop dat sectorgenoot AkzoNobel al de outlook verhoogde voor het derde kwartaal en het bedrijf nu mikt op een vlakke omzet op jaarbasis.

Vooral de vraag naar verf voor huizen en gebouwen is volgens Berenberg hoog geweest tegen het einde van de coronalockdown tot en met de zomer. Daarnaast verbetert de vraag naar industriële coatings gestaag, na een forse daling van de vraag in maart en april, toen de pandemie roet in het eten gooide.

Meer omzet uit huisverven zorgt volgens Berenberg voor een verbeterde mix als het gaat om de winstgevendheid en de analisten zijn van mening dat de marges dan ook sterk zullen zijn. Hier wordt al rekening mee gehouden in de consensus, aldus de analisten en wezen op een consensus samengesteld door Bloomberg, waarin wordt uitgegaan van een EBITDA van 400 miljoen euro dit kwartaal. Dit zou een groei betekenen van 4 procent op jaarbasis. De marges kunnen tot een recordniveau van 17,9 procent stijgen, denken de analisten.

Berenberg heeft een koopadvies op AkzoNobel.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.