Europa - 11 februari 2020 - Aandelen

Sterke kasstroom Randstad

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het vierde kwartaal van 2019 een sterke kasstroom gerealiseerd en kondigde een royaal dividend aan, maar de omzetontwikkeling is zwak. Dit bleek dinsdag uit een eerste analyse van de resultaten van de bemiddelaar in werk uit Diemen door Jefferies.

Jefferies had een speciaaldividend in zijn ramingen staan van 1,90 euro per aandeel Randstad, terwijl het bedrijf een speciaaldividend voorstelde van 2,23 euro per aandeel in contanten.

De zakenbank stond ook stil bij de autonome trend van de omzet in het vierde kwartaal in Duitsland die minder goed was dan verwacht. Daarmee komt het totale dividend van Randstad over 2019 28 procent hoger uit op 4,32 euro per aandeel. De zakenbank had gerekend op 4,17 euro.

Jefferies verwacht niet dat de consensus voor de winst per aandeel voor 2020 op basis van het kwartaalbericht zal worden aangepast.

Wel wees analist Kean Marden op de verdere verslechtering van de omzet in januari, “ondanks een makkelijkere vergelijkingsbasis”. De analist wees vooral op een zwak momentum in Duitsland en Nederland.

Jefferies hanteert een Underperform advies voor Randstad met een koersdoel van 43,00 euro.

Het aandeel sloot maandag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 52,66 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.