VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 24 juli 2020 - Aandelen

Sterke halfjaarcijfers Accell

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Accell heeft in de eerste helft van 2020 sterk gepresteerd. Dit stelden analisten van ING vrijdag.

De omzet groeide afgelopen halfjaar met 4 procent, dankzij een omzetstijging van 53 procent in juni. Daarmee presteerde Accell beter dan ING had verwacht. “Behoorlijk indrukwekkend”, aldus analist Tijs Hollestelle, wijzend op de verstoringen in de aanvoerketen en de productie die nog altijd niet volledig hersteld is.

De EBIT exclusief eenmalige posten van 47,5 miljoen euro was daarbij ook nog eens 18 procent beter dan ING had voorzien.

Hollestelle was verder te spreken over de vrije kasstroom en het terugbrengen van de voorraden. Ook de schuld daalde.

Accell zei voor heel 2020 te rekenen op een lagere EBIT dan in 2019. “Op het eerste gezicht oogt dit te conservatief”, aldus ING. Normaliter kopen mensen vooral in het voorjaar nieuwe fietsen, maar vanwege de corona-uitbraak denkt Hollestelle dat in ieder geval ook juli en augustus prima maanden zullen worden.

Volgens de bank zijn mensen bang om terug te keren naar de fitnessschool, terwijl ook het openbaar vervoer voor veel mensen niet aantrekkelijk zal zijn. Mensen die besluiten dit jaar thuis te blijven in de vakantie, zullen wellicht een nieuwe fiets kopen, die ze ook voor het werk en als vervanger voor de fitnessschool kunnen gebruiken.

“Al met al een sterke set halfjaarcijfers”, aldus Hollestelle die zijn koersdoel van 19,00 euro met een Houden advies handhaafde.

Het aandeel Accell daalde vrijdag, op een rood Damrak, 3,0 procent naar 23,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.