Europa - 16 februari 2021 - Aandelen

Sterk jaareinde voor DSM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit een analyse door ING van de resultaten van het speciaalchemiebedrijf over het laatste kwartaal van 2020.

De bank wees daarin op de betere onderliggende groei van de volumes en de veel beter dan verwachte resultaten bij de recent aangekochte activiteiten en dan met name CSK en Erber, terwijl het kleinere Materials een “uitzonderlijk sterk” kwartaal beleefde.

DSM boekte in het vierde kwartaal een omzet uit voortgezette activiteiten van 2.080 miljoen tegen 1.934 miljoen euro over het vierde kwartaal van 2019. De consensus had gerekend op een omzet van 1.986 miljoen euro.

Voor dit jaar verwacht DSM een groei van het aangepaste EBITDA voor Nutrition die aan de bovenkant van de vandaag herhaalde strategische groeidoelstelling van 5 tot 9 procent ligt. Samen met Materials wordt een groei met dubbele cijfers verwacht.

De outlook voor dit jaar geeft volgens ING aanleiding voor een licht opwaartse bijstelling van de taxaties.

ING hanteert een verkoopadvies op het aandeel DSM met een koersdoel van 90,94 euro.

DSM noteerde dinsdag op een groen Damrak 2,3 procent hoger op 149,45 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.