Nederland - 27 december 2017 - Commodities
door REDACTIE BEURSBRINK

Stap vooruit en stap achteruit voor SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft vrijdag twee nieuwe ontwikkelingen bekend gemaakt in Brazilie die aan de ene kant een stap voorwaarts en aan de andere kant een stap terug betekenen. Dit schreef analist Quirijn Mulder van ING.

SBM zei dat de federale aanklager in Brazilië heeft besloten om een nieuwe schadeclaim  in te dienen bij het bedrijf. Een rechter moet deze stap nog goedkeuren en als dat het geval is dan zal SBM te horen krijgen wat de beschuldigingen zijn. Het gaat om ongepaste verkooppraktijken die hebben plaatsgevonden voor 2012.

Mulder stelde niet te weten wat de precieze achtergrond en motieven zijn, maar de omkoopzaak zal nu ook in 2018 een rol spelen en er is momenteel geen einddatum in zicht.

Het positieve nieuws was dat het Braziliaanse Federal Audit Court (TCU) goedkeuring heeft gegeven aan een nieuwe clementieovereenkomst tussen SBM Offshore en de Braziliaanse autoriteiten.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 15,00 euro op SBM.

Op een vlak Damrak noteerde het aandeel SBM Offshore ook vlak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.