Nederland - 11 mei 2022 - Beursbrink

Stablecoin UST zakt tot onder 40 cent

door STIJN

De UST is een digitale stablecoin die normaal gezien gelijkgesteld is aan 1 Amerikaanse dollar. Dit zorgt ervoor dat handelen in digitale munten gemakkelijker is omdat de volatiliteit hiermee in de kiem kan worden gesmoord. Maar op woensdag gebeurde iets dat niet hoort te gebeuren, de digitale munt daalde namelijk tot 35 cent. 

Het is best schrikwekkend, de TerraUSD (UST) is een stablecoin die de waarde van één Amerikaanse dollar hoort te evenaren en is 60 procent naar beneden getuimeld. Deze munt wordt gebruikt als handelmunt om andere digitale munten te kopen. Beleggers en investeeders gebruiken UST ook om hun kapitaal tijdelijk te bewaren omdat het niet volatiel hoort te zij en dus waardevast is.

Maar woensdag gebeurde het ondenkbare, UST daalde namelijk tot 35 cent. ’s Werelds op twee na grootste stablecoin gebruikt een complex systeem van het creëren en ‘verbranden’ van tokens om het aanbod aan te passen en de prijzen te stabiliseren. Maar zelfs deze zogezegde ‘veilige’ digitale munt ontkomt niet aan de verkoopgolf op de cryptomarkt en doet beleggers schrikken.

Do Kwon

Do Kwon, de creator van de munt, heeft miljarden dollars aan bitcoin verzameld via zijn Luna Foundation Guard-fonds om UST te ondersteunen in tijden van crisis. De angst is nu dat Luna Foundation Guard die bitcoins zal dumpen, wat zou resulteren in een nog grotere uitverkoop.

Dit fenomeen is relatief nieuw, maar UST is uitgegroeid tot een grote speler binnen de crypto-economie met zo een 17 miljard tokens in circulatie. Investeerders en beleggers wachten vol spanning of wat Kwon gaat doen om de waarde van de munt terug naar 1 dollar te brengen.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Marco VerchFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.