Europa - 12 februari 2020 - Beursbrink

Stabiele resultaten AkzoNobel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het vierde kwartaal van 2019 stabiele resultaten geboekt, zonder al te veel verrassingen in aanloop naar een strategische update op donderdag. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de cijfers.

Wel wezen de analisten erop dat de aangepaste EBIT 1,6 procent hoger uitviel dan waar de consensus rekening mee hield.

Belangrijk voor dit jaar zijn volgens de analisten de verwachtingen voor een verbetering van de prijs/mix met 1 tot 2 procent en dat AkzoNobel nog altijd kostenbesparingen van meer dan 120 miljoen euro wil realiseren.

Morgan Stanley verwacht verder een ietwat gunstiger klimaat voor grondstoffen in de eerste helft van 2020 en dat de volumes niet langer meer zullen krimpen. In het afgelopen kwartaal was er nog sprake van een volumekrimp van 4 procent.

Verder merkten de marktvorsers op dat de kasstroom onderliggend blijft stijgen.

Morgan Stanley handhaafde het Overwogen advies op AkzoNobel met een koersdoel van 105,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag 0,6 procent lager op 87,57 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.