VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 21 april 2020 - Beursbrink

Stabiele omzet Signify

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het eerste kwartaal van 2020 vermoedelijk een stabiele omzet maar lagere winst geboekt ten opzichte van een jaar eerder, terwijl op kwartaalbasis de vergelijkbare omzet flink verslechterde. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus in aanloop naar de kwartaalcijfers van het verlichtingsbedrijf op vrijdag.

Analisten rekenen voor het eerste kwartaal op een stabiele omzet van 1.475 miljoen euro. Op vergelijkbare basis, exclusief onder meer het effect van de overname van Cooper, daalde de omzet op jaarbasis evenwel met 10,6 procent, voorzien de marktvorsers. In het vierde kwartaal was de krimp nog 4,2 procent op jaarbasis.

Vooral bij de Lampen-divisie liep de omzet afgelopen kwartaal terug, met 23,4 procent, terwijl de Home-tak vermoedelijk een vergelijkbare krimp van 4,3 procent liet zien. LED boekte een krimp van 7,4, denken de analisten, terwijl de tak Professional met 7,7 procent kromp.

Deze lagere vergelijkbare omzet leverde afgelopen kwartaal een aangepaste EBITA op van 98 miljoen euro met een marge van 6,7 procent, denken de analisten. Een jaar eerder was dit nog respectievelijk 115 miljoen euro en 7,8 procent.

Analisten van Berenberg zijn van mening dat de coronacrisis op korte termijn een significante impact zal hebben op de vraag naar producten van Signify, nu niet-residentiële bouwprojecten vertraging oplopen en consumenten momenteel andere prioriteiten hebben.

De impact zal volgens Berenberg vooral voelbaar zijn voor de divisies LED, Professional en Home. Voor heel 2020 paste Berenberg de winstramingen fors aan, met ruim 70 procent.

De reorganisatiekosten worden voor het eerste kwartaal geraamd op 35 miljoen euro.

Onder de streep rest vermoedelijk een winst van 20 miljoen euro, ruim de helft van de 44 miljoen euro een jaar eerder. Er waren geen ramingen beschikbaar voor de vrije kasstroom en de schulden. Vorig jaar bedroeg de vrije kasstroom nog 55 miljoen euro en ultimo 2019 was er voor 618 miljoen euro aan schulden.

Signify besloot in maart het dividendvoorstel voor 2019 te schrappen, vanwege de onzekerheden gerelateerd aan het coronavirus. ING verwacht dat het bedrijf hiermee 173 miljoen euro bespaart. “Dat zal de nettoschuldpositie goed doen.”

Berenberg maakt zich ook weinig zorgen over de liquiditeitspositie van Signify op korte en middellange termijn.

Outlook

Signify trok in maart ook de outlook voor 2020 in. Voor dit jaar mikte Signify aanvankelijk op een verdere verbetering van de aangepaste EBITA-marge met een vrije kasstroom van minstens 6 procent van de omzet, exclusief de overname van Cooper.

Berenberg heeft een koopadvies op Signify met een koersdoel van 25,00 euro, terwijl ING een Houden advies hanteert met een koersdoel van 20,00 euro.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Signify dinsdagmiddag 4,0 procent lager op 14,68 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.