Nederland - 20 november 2019 - Beursbrink

Spanningen tussen USA en China nemen toe, goud profiteert

door STIJN

Goud herleeft een beetje woensdag, de spanningen tussen de Amerikanen en Chinezen zijn wat opgelopen. Amerikaans president Trump heeft gezegd dat hij de importheffingen opnieuw zal verhogen als de ‘phase one deal’ niet ondertekend wordt. De druk wordt opgevoerd en de Amerikanen spelen het spelletjes hard, zoals we gewoon zijn van Donald Trump.

De handelsgesprekken en de evolutie in de handelsoorlog bepalen tegenwoordig de koersen op de financiële markten. Amerikaans president Donald Trump dreigde dinsdag met nog meer importheffingen als de ‘phase one deal’ niet ondertekend wordt door de Chinezen.

Beleggers en investeerders reageerden uiteraard zeer heftig, op de aandelenmarkten is de algemene tendens negatief. De schrik voor een nieuwe escalatie zit er stevig in maar dat is net positief voor goud. Het gele edelmetaal ging woensdag namelijk ongeveer met 0,30 procent de hoogte in.

Dreigement

Daarenboven is er ook nog een verontrustend bericht dat de Verenigde Staten van Amerika Hong Kong zouden steunen in hun conflict met China. Dit baart beleggers en investeerders zorgen omdat het de vooruitgang in de handelsgesprekken zou kunnen dwarsbomen.

There are concerns that the latest bill passed in the U.S. in support of the Hong Kong protesters might derail the progress in the U.S.-China trade deal.

Het is dus met andere woorden weer wat spannend aan het worden op de financiële markten. Het positieve beurssentiment heeft weer een knauw gekregen en dat is duidelijk merkbaar aan de beursindexen en de beweging van de goudprijs. Vooral Aziatische aandelen hebben een rake klap gekregen, wat in zwaar contrast staat met de forse stijging van de afgelopen weken.

Marktkenners verwachten dat de goudprijs lichtjes zal blijven stijgen deze week totdat duidelijk is hoe de Chinezen zullen reageren op de nieuwe dreigementen van president Donald Trump. De hamvraag is natuurlijk of de ‘phase one deal’ kortelings beklonken zal worden.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.