Europa - 28 april 2020 - Beursbrink

Spanningen tussen NIBC en Blackstone nemen toe

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De spanningen tussen NIBC en diens beoogde koper Blackstone nemen toe en beide partijen verschillen overduidelijk van mening over bepaalde zaken. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING dinsdag.

NIBC moet opnieuw rond de tafel met Blackstone om de voorwaarden van de overnamedeal te bespreken, als gevolg van de coronacrisis, zo werd vanochtend bekend.

NIBC besloot onder meer de uitkering van het slotdividend door te schuiven naar de tweede helft van dit jaar en er is kans dat het dividend helemaal niet wordt uitgekeerd. Volgens ING komt Blackstone door het uitblijven van de dividenduitkering financiering tekort. Blackstone bood 1,36 miljard euro op NIBC, maar heeft momenteel 1,304 miljard euro beschikbaar.

“We denken dat dit verschil klein genoeg is om alsnog tot een oplossing te komen”, aldus Ploegh.

Volgens de analist van ING hangt veel af van goedkeuring door de toezichthouder. Die zal volgens Ploegh vooral kijken naar kapitalisatieniveaus, die er goed uitzien, de intenties van de nieuwe koper en zijn bedrijfsvoering en het belang van NIBC in het Nederlandse bankenstelsel. De onzekerheden voor NIBC op korte termijn, zullen volgens ING geen doorslaggevende rol spelen in goedkeuring voor de overname.

“De conclusie is dat Blackstone nog steeds in gesprek is met NIBC, maar dat de spanningen overduidelijk toenemen”, aldus ING.

ING heeft een Houden advies op NIBC met een koersdoel van 9,85 euro. Het aandeel maakte vanochtend een koersval van 16,9 procent op 6,24 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel