Nederland - 10 februari 2024 - Banksector
door AMY YASSIM

SoftBank-aandelen schieten 15% omhoog

SoftBank Group zag een sprong van meer dan 15% in zijn aandelen nadat het bedrijf beter dan verwachte kwartaalcijfers rapporteerde. Het bedrijf boekte voor het eerst in vier kwartalen winst, met een nettowinst van 950 miljard Japanse yen ($6,36 miljard) voor het decemberkwartaal. Dit overtrof ruimschoots de geschatte 196,5 miljard yen.

De aandelen van SoftBank sloten donderdag 11,06% hoger op 7.350 yen en bleven vrijdag stijgen. Ze werden voor het laatst verhandeld op 8.090 yen:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

SoftBank’s winsten door Vision Fund & Arm

Het Vision Fund van SoftBank, bekend om zijn technologie-investeringen, rapporteerde aanzienlijke winsten. Hierdoor kon het bedrijf een herstel boeken na eerdere verliezen. Vorig jaar leed het bedrijf een recordverlies van $32 miljard.

Arm, een dochteronderneming van SoftBank die chips ontwerpt, overtrof ook de verwachtingen en gaf een optimistische prognose. Arm werd geholpen door de groeiende belangstelling voor kunstmatige intelligentie.

Oliver Matthew, hoofd van Consumer Asia bij CLSA, gaf het volgende aan:

“Arm overtuigt steeds meer mensen van zijn betrokkenheid bij AI. Dit zal een zeer positieve omslagpunt zijn voor het verhaal over SoftBank-aandelen”

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

SoftBank’s focus van Alibaba naar AI

SoftBank heeft ook haar focus verlegd van een portfolio gericht op Alibaba naar een portfolio gericht op AI.

Het bedrijf heeft haar belang in Alibaba bijna tot nul verlaagd tegen het einde van het decemberkwartaal, terwijl het belang van Arm in de portefeuille is gestegen tot 32%.

— Lees ook: De handleiding over aandelen kopen

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.