Europa - 17 mei 2022 - Aandelen

Societe Generale zet Unilever op verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft het advies voor Unilever verlaagd van Kopen naar Verkopen, met een koersdoel van 34,00 Britse pond. Dit bleek uit een rapport van de Franse bank.

De analisten van Société Générale verlaagden hun koersdoel voor Unilever met liefst 21 procent.

Drie jaar geleden plaatste de Franse bank Unilever op de kooplijst, nadat het concern erkende dat het grote veranderingen moest aanbrengen in zijn portefeuille en marktsegmenten.

“Maar het lijkt erop dat dit niet lukte, en de handen van Unilever zijn nu gebonden. Het is frustrerend te zien dat het risico van een structurele omzetvertraging, tegen een steeds kleinere marge, dus weer dreigt”, aldus de bank.

Société Générale verwacht dat Unilever de komende twee jaar een volumekrimp van 3 procent zal ervaren. En dat betekent dat Unilever zal moeten investeren in zijn merken en groeiplannen om de verkoopprestaties op te voeren, “terwijl de markten steeds uitdagender worden”.

“Wat Unilever volgens ons echt moet doen, is de portefeuille flink op de schop nemen”, aldus de bank. “Deze operatie vond nog niet plaats, omdat aandeelhouders besloten dat het een te groot risico voor de patiënt was. Totdat Unilever opnieuw onder het mes gaat, vrezen we dat de huidige symptomen alleen maar erger worden.”

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.