VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 15 december 2020 - Aandelen

Societe Generale zet ArcelorMittal op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft dinsdag het advies voor ArcelorMittal verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel bijgesteld van 10,30 naar 32,50 euro.

De analisten van de Franse bank wezen op enerzijds de succesvolle verlaging van de schulden en anderzijds de sterk stijgende prijzen voor staal en ijzererts. “Dat ondersteunt het winstherstel”, schreven de analisten. Zij verdubbelden hun ramingen voor de EBITDA in 2021 en 2022 en zitten naar eigen zeggen inmiddels 50 procent boven de consensus.

Wel waarschuwden de analisten dat een onverwachte verkrapping door de Chinese centrale bank een risico is voor de staalreus. Een chaotische Brexit en de machtsoverdracht in de VS kunnen voor tegenwind zorgen.

Société Générale rekent voor 2020 op een dividend van 0,50 dollar per aandeel, wat voor 2021 zal stijgen naar 2,00 dollar. Ook voor 2022 rekent de bank op 2,00 dollar per aandeel.

Het aandeel ArcelorMittal sloot maandag op 17,39 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.