Nederland - 26 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Societe Generale haalt AkzoNobel van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft het advies voor AkzoNobel verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 92,00 naar 80,00 euro.

De verlagingen volgden op de afgeketste overnamepogingen van PPG Industries, dat zich gesteund zag door de activistische aandeelhouder Elliott Advisors.

AkzoNobel heeft doelstellingen voor 2020 geformuleerd, en deze gebruikt om PPG af te weren, waar de analisten van de Franse bank maar weinig vertrouwen in hebben. De marktvorsers denken dat AkzoNobel slechts de helft van zijn gewenste margegroei zal kunnen realiseren.

Een nieuwe overnamepoging van PPG sluiten de analisten niet uit. Ook zou het ze niet verbazen als de Amerikaanse sectorgenoot Sherwin-Williams een bod zou uitbrengen.

Société Générale sluit verder niet uit dat AkzoNobel, ondanks dat het zelf aangaf dat dit niet het geval zal zijn, een bod zal uitbrengen op Axalta in een poging eventuele kopers van zich af te schudden. AkozNobel zal namelijk niet op zijn lauweren kunnen rusten, denken de analisten, die wezen op de ontevreden grootaandeelhouder Elliot. Eventuele overnamepogingen verwerkten de analisten niet in hun taxaties voor AkzoNobel.

AkzoNobel is ook bezig met het afsplitsen van onderdeel Specialties. Een mogelijke verkoop kan volgens Société Générale 9,5 miljard euro opbrengen.

Het aandeel AkzoNobel daalde dinsdag op een groen Damrak 0,7 procent tot 77,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.