Europa - 16 oktober 2019 - Aandelen

Signify versterkt Noord-Amerikaanse positie met inlijving Cooper

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De overname door Signify van het Amerikaanse Cooper Lighting Solutions voor 1,4 miljard dollar in contanten impliceert een versterking van de operaties van het voormalige onderdeel van Philips in Noord-Amerika. Dit stelde Morgan Stanley in een eerste analyse van de acquisities die dinsdagavond bekend werd gemaakt.

Analisten van Morgan Stanley gaven aan dat Signify zich met deze overname het nodige innovatie- en concurrentievermogen verschaft. Na de overname zullen de resultaten uit de Professional-divisie 53 procent van de totale omzet uitmaken tegen 42 procent daarvoor. Na afronding van de transactie wordt Signify nummer twee in Noord-Amerika in het segment professionele verlichting achter Acuity Brands.

Morgan Stanley vindt de financiële voorwaarden waartegen de overname wordt gedaan redelijk, ofschoon de nieuwe balans tussen het vermogen kasstroom te generen en de nieuwe financieringsomstandigheden volgens de Amerikaanse zakenbank het overnameniveau wel op een hoger niveau brengt.

De analisten beschouwen de overname wel als een verrassing, omdat Signify bij hen de indruk had gewekt eerder in aanvullende overnames met een innovatief karakter en een hoog groeiprofiel geïnteresseerd te zijn. Cooper heeft volgens de bank een gemiddeld groeiprofiel. De vraag is volgens Morgan Stanley nu of de overname de omzet gaan stuwen of dat het juist positief is voor de autonome groei, die sinds de beursgang van Signify onder verwachting is gebleven.

Morgan Stanley hanteert het advies Gelijkgewogen met een koersdoel van 27,00 euro.

Het aandeel Signify sloot dinsdag op een groen Damrak 0,4 procent lager op 23,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel