Europa - 25 oktober 2019 - Beursbrink

Signify schiet nipt tekort

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het derde kwartaal van dit jaar net niet aan de verwachtingen voldaan. Dit stelden analisten van Morgan Stanley vrijdag in reactie op de kwartaalcijfers van het lichtbedrijf.

Signify rapporteerde een omzet van 1.542 miljoen euro, hetgeen 1 procent lager is dan waar de consensus op rekende. Ook de autonome groei viel een procent lager uit dan voorzien en de winst 5 procent lager.

De aangepaste EBITA viel 3 procent lager uit dan de consensus, zo merkte Morgan Stanley op, ondanks dat de verwachtingen voor het kwartaal al neerwaarts waren bijgesteld. Op divisieniveau waren er volgens Morgan Stanley geen uitschieters, al vielen de resultaten uit Home wel tegen met een autonome krimp van 3 procent en dat drukt de winstgevendheid. De divisie Professional presteerde volgens Morgan Stanley in lijn met de verwachtingen. Ook een herstructureringslast van 31 miljoen euro noemden de analisten conform verwachting.

De marktvorsers merkten op dat de vrije kasstroom met 46 miljoen euro significant meer is dan vorig jaar en ook boven verwachting lag, omdat Signify profiteerde van een goed beheer van het werkkapitaal en beperkte investeringen. De consensus hield rekening met een vrije kasstroom van 4 miljoen euro.

Signify verwacht voor 2019 nu een aangepaste EBITA-marge van 10,3 tot 10,6 procent, waar eerder werd gemikt op 11 tot 13 procent, zoals de doelstelling ook luidde ten tijde van de beursgang in mei 2016. Voor Morgan Stanley was de outlookverlaging geen grote verrassing en dat was ook al ingecalculeerd in de consensus.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Signify met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel Signify sloot donderdag 0,3 procent hoger op 25,46 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.