Europa - 24 juli 2020 - Aandelen

Signify overtreft verwachtingen ruimschoots

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de autonome omzet flink onder druk zien staan vanwege de coronacrisis, maar de daling was minder scherp dan verwacht. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING vrijdag in reactie op de cijfers van het lichtbedrijf.

Volgens de analist wist Signify opnieuw de omzetdaling op te vangen met kostenbesparingen, waaronder het tijdelijk terugbrengen van het personeelsbestand, waardoor de marge vlak bleef op jaarbasis. Als gevolg overtrof Signify de verwachtingen “significant”. De aangepaste EBITA kwam bijna twee keer zo hoog uit als het resultaat dat werd verwacht.

Ook de vrije kasstroom was volgens ING een meevaller, met 158 miljoen euro ten opzichte van de voorziene 55 miljoen euro door de consensus.

Signify kwam niet met een concrete outlook, maar ING is van mening dat de consensusverwachtingen voor de marges voor dit jaar omhoog moeten. De consensus mikt voor 2020 op een margedaling van 170 basispunten, terwijl de marges vooralsnog juist 10 basispunten stegen. Dit impliceert dat de consensus voor de aangepaste EBITA dit jaar minstens 15 procent opwaarts kan worden bijgesteld.

ING handhaafde het Houden advies op Signify met een koersdoel van 18,00 euro. Het aandeel koerste vrijdag 3,4 procent hoger op 26,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments