Nederland - 10 augustus 2021 - crypto

SEC deelt boete van $10 miljoen uit aan crypto broker

door SVEN VAN GASSE

Crypto broker Poloniex moet op het matje komen bij de Amerikaanse beurswaakhond, omdat het handel in ongereguleerde effecten heeft gefaciliteerd. Totaal zal Poloniex de SEC 10,4 miljoen dollar moeten betalen, om de zaak af te doen. De broker mag nu gewoon weer opereren.

De boetedoening van Poloniex komt een klein weekje nadat Gary Gensler, de nieuwe SEC voorzitter, stevige taal sprak naar de crypto industrie.

— In de laatste BeursBrink Week van Crypto gaan we vanaf minuut 7.22 in op Gensler zijn speech, naast al het andere cryptonieuws uit afgelopen week. —

Een voorbode voor wat gaat komen?

Of de huidige zet van de SEC een voorbode is voor wat nog gaat komen, is niet duidelijk. Aan de ene kant zei SEC functionaris Hester Peirce in een verklaring dat de boete aan Poloniex een voortzetting is van het huidige beleid, maar niet kenmerkend is voor het toekomstige, nieuwe beleid om de crypto industrie te reguleren.

Gensler sprak vorige week over wat we kunnen gaan verwachten van de SEC met betrekking tot crypto. Hoewel de voorzitter niets concreet prijsgaf. Hij zei dat er op dit moment niet genoeg bescherming is voor beleggers in de cryptomarkt. Hiermee schept hij de verwachting dat de SEC de cryptomarkt vroeg of laat strenger zal reguleren.

Gensler stelt:

Op dit moment is de cryptomarkt nog te veel het Wilde Westen.

De toespraak van Gensler richtte zich op een aantal belangrijke gebieden. Onder andere DeFi, stablecoins en financiële producten gekoppeld aan crypto zoals exchange tra10zded funds aangehaald.

Bron: Coindesk, The Block

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.