Nederland - 7 februari 2018 - Marihuana

Waar schuilt het gevaar in Canopy Growth?

door STIJN

Aandelen van bedrijven in de marihuana-industrie verkeren momenteel in een bewegelijke periode. Vooral in Canada liggen de meeste kansen omdat dit land zich openstelt voor meer legalisering. Canopy Growth was één van de sterkste stijgers maar toch blijft het opletten geblazen. De opwaartse rit kan verder verstoord worden door heel wat ‘tegenslagen’.

Het Canadese marihuana-aandeel Canopy Growth (TWMJF) deed het goed de afgelopen twaalf maanden. Het was één van de sterkste stijgers in deze sector met een rendement van maar liefst 200 procent. Andere grote marihuana bedrijven deden het ook goed met stijgingen van 150 tot 400 procent. Zeker sinds het onderwerp ‘marihuana’ meer en meer in de media komt.

Canadese marihuana-aandelen lijken op het eerste zicht dus niet te stoppen, maar toch zien we een correctie de afgelopen weken. Dat geldt ook voor Canopy Growth, waar schuilen de gevaren voor dit bedrijf en zijn sectorgenoten? Wat zou een nog grotere verkoopgolf kunnen veroorzaken in deze sector en hoelang zou ze kunnen aanhouden?

Correctie

De correctie is ergens logisch want de marktkapitalisatie van Canopy Growth en Aurora overstijgen op dit moment de totale waarde van de marihuana markt. Aandelen zijn op dit moment dus overgewaardeerd en vertonen een onrealistische waarde, ze lopen voor op de feiten.

Er wordt ook  massaal gespeculeerd op nog meer legalisering in Canada en andere grote spelers op het wereldtoneel. Ook daar kan het schoentje wringen want bij vertragingen en/of blokkades van legalisering, kunnen aandelen van marihuana bedrijven forse klappen krijgen door ongeduldige beleggers.

Canopy Growth noteert op dit moment aan 19,35 dollar (24,21 CAD), wat redelijk onder de all-time high van 33,87 dollar is. Andere bedrijven hebben ook te maken met deze correctie, die onder andere wordt veroorzaakt door de ‘paniek’ op Wall Street omtrent de geplande ‘rate hikes’ van de Fed en de huidige verkoopgolf op alle beurzen wereldwijd.

Toch zijn analisten positief op lange termijn, men verwacht dat marihuana de komende jaren net zo gewoon wordt als een biertje of wijntje. Het is nu een kwestie van de juiste aandelen eruit te kiezen die de mogelijke hobbelige rit zeker zullen overleven.

Bronnen: Seeking Alpha, Micro Smallcap

Foto: ER – Flickr

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.