Nederland - 12 mei 2022 - Beursbrink

s’ Werelds grootste stablecoin tether daalt ook eventjes

door STIJN

Na TerraUSD is ook tether zijn pariteit met de dollar verloren, althans heel eventjes. Tether is de grootste stablecoin ter wereld en ging donderdag naar de 90 cent door paniek op de markten. Ondertussen is de digitale munt terug gestegen naar zijn oorspronkelijk niveau. Het feit dat stablecoins zo hard schommelen, is best onrustwekkend.

Het blijft rommelen op de cryptomarkt. Na de waardedaling van stablecoin TerraUSD is ook de grootste stablecoin tether gedipt. De munt daalde in een flits tot 90 cent om vervolgens snel te herstellen. Deze munt hoort vast te hangen aan de waarde van 1 dollar, het is dus zeer bijzonder dat dit gebeurde. De daling is in ieder geval minder drastisch als die van TerraUSD.

Vijay Ayyar, vicepresident bij cryptoplatform Luno, vermoedt dat de daling werd veroorzaakt door de speculatie op angst. Volgens hem zijn de markten zeer ‘shaky’ en vatbaar voor sterke schommelingen. Stablecoins zijn te vergelijken met ‘betrouwbare’ bankrekeningen waarop beleggers hun kapitaal kunnen bewaren zonder zich zorgen te moeten maken over de volatiliteit.

The environment is ripe for such news events to cause ripples through the markets as we can see.

Dekking

Tether en USDC, de twee grootste stablecoins ter wereld, worden normaal gezien gedekt door voldoende hoeveelheid geld in reserve om ervoor te zorgen dat deposanten hun dollars kunnen ontvangen wanneer ze een opname willen doen. Een behoorlijk ‘veilige’ constructie.

Paolo Ardoino, chief technology officier bij Tether, benadrukte dat tether-eigenaars altijd gegarandeerd 1 dollar per munt zullen krijgen als ze hun tokens willen opnemen. Er werden volgens hem de afgelopen 24 uur 300 miljoen tokens opgenomen zonder enig probleem, aldus Ardoino.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Marco VerchFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.