Nederland - 2 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Royal Dutch Shell hoger ondanks tegenvallend kwartaal

De Brits-Nederlandse oliegroep boekte over het laatste kwartaal een hoger aangepast resultaat, maar kon de verwachtingen niet inlossen door een fiscale uitgave van 0.5 miljard USD. Dit bleek donderdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten.

En toch koerst de oliegroep meer dan 1% hoger deze ochtend omdat CEO (Ben van Beurden) benadrukte dat er meer dan 9 miljard USD kasstroom werd gegenereerd uit bedrijfsactiviteiten. Ook de schuld ging omlaag en de vrije kasstroom bedroeg voor het tweede opeenvolgende kwartaal meer dan het dividend.

Shell (ticker: RDSA) zal voor het vierde kwartaal een dividend voorstellen van 0.47 USD per aandeel.

De Brits-Nederlandse energiereus boekte in het vierde kwartaal een aangepaste CCS-winst, de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, van 1.8 miljard USD, versus 1.6 miljard USD in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten hadden echter gerekend op een winst van 2.7 miljard USD.

De omzet steeg van 58.2 miljard USD in het vierde kwartaal van 2015 naar 64.8 miljard in het laatste kwartaal van 2016. Voornamelijk dankzij een herstelde olieprijs en een hogere productie (+28%).

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.