Nederland - 4 augustus 2021 - Aandelen

Robinhood veegt teleurstellende IPO volledig weg

door SVEN VAN GASSE

De IPO van Robinhood draaide uit op een sisser want de eerste handelsdag werd met verlies afgesloten. Nu is dit voorval echter volledig weggeveegd. Robinhood stijgt reeds 2 dagen met verbluffende cijfers.

Robinhood prijsde zijn beursgang aan de lage kant van de prijsvork. Vervolgens daalde het aandeel sterk. De sessie werd uiteindelijk met een verlies van 8% afgesloten.

Maar op woensdag steeg het aandeel van Robinhood op een gegeven moment met maar liefst 82%. De handel in het aandeel werd zelfs meerdere keren stilgelegd wegens een te hoge volatiliteit. Deze forse stijging komt nadat het aandeel op dinsdag reeds met 24% steeg.

Reddit en Cathie Wood

Een eerste reden van de forse stijging is de plotselinge belangstelling van particuliere beleggers die communiceren via het Reddit-platform. Hoewel de meeste beleggers op Reddit aanvankelijk niet warm liepen voor het aandeel, is deze situatie nu volledig omgekeerd.

Robinhood is volgens Swaggy Stocks, dat vermeldingen op Reddit bijhoudt, met voorsprong het meest besproken aandeel over de afgelopen 24uur. Het vermeldingsvolume van Robinhood is namelijk 2 keer zo hoog als dat van AMD, het op één na meest vermelde aandeel op de pagina.

Robinhood profiteert hiernaast ook van de aanmoedigingen van Cathie Wood, één van de meest gevolgde fondsbeheerders op Wall Street. De Ark Innovation ETF heeft de afgelopen dagen aanzienlijke en groeiende aankopen van het Robinhood aandeel onthuld.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.