VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 17 juli 2020 - Beursbrink

Resultaten Philips vermoedelijk onder druk

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de resultaten onder druk zien staan, mede vanwege de coronacrisis. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips vermoedelijk een omzet van ruim 4,3 miljard euro tegen 4,7 miljard euro een jaar eerder. Vooral de divisie Diagnosis & Treatment droeg met 1,9 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,4 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam vermoedelijk uit op 977 miljoen euro.

Dit zou goed zijn voor een vergelijkbare omzetdaling van 7,1 procent, waarbij de krimp bij Personal Health het grootst was met 26,4 procent, tegen een daling van 8,8 procent bij Diagnosis & Treatment. Bij Connected Care was er juist een vergelijkbare omzetgroei van 18,7 procent.

Het aangepaste EBITA-resultaat kwam volgens analisten afgelopen kwartaal uit op 344 miljard euro tegen 549 miljoen euro een jaar eerder. De bijbehorende marge wordt ingeschat op 7,9 procent, tegenover 11,8 procent vorig jaar.

Onder de streep restte vermoedelijk een nettowinst van 92 miljoen euro. Dit is flink minder dan de 246 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019.

“De coronacrisis is vermoedelijk de grootste test voor het bedrijf tot dusver, maar we zijn van mening dat Philips die uitdaging aankan”, aldus analisten van Berenberg. De marktvorsers verwachten op korte termijn een sterke vraag naar beademingsapparatuur en IC-monitors.

ING hoopt meer inzicht te krijgen in de verdeelde effecten van de coronacrisis. Analist Marc Hesselink is benieuwd hoe groot de aanjager voor Connected Care is en hoe groot de negatieve impact is op de consumentenactiviteiten.

ING verwacht een omzet die in lijn ligt met de consensus, maar is iets positiever over de margeontwikkeling.

Hesselink merkte op dat Philips in het eerste kwartaal nog een scherpe daling binnen Personal Health voorzag, een hoog enkelcijferige daling bij Diagnosis & Treatment en een significante stijging bij Connected Care.

ING benadrukte dat in het eerste kwartaal de orderinstroom met 23 procent nog “erg sterk” was, vooral vanwege apparatuur die wordt ingezet voor de coronacrisis. Hesselink verwacht dat deze trend zich heeft doorgezet in het tweede kwartaal, maar wel in mindere mate met een voorziene groei van circa 10 procent.

Voor heel het jaar voorziet Philips een bescheiden vergelijkbare omzetgroei en een verbetering van de aangepaste EBITA-marges ten opzichte van de marge van 13,2 procent in 2019. Het grootste deel van de groei zal daarbij richting het einde van het jaar plaatsvinden, zo merkte ING op.

ING heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 40,00 euro. Berenberg heeft een koopadvies met een koersdoel van 46,00 euro.

Philips opent de boeken maandag voorbeurs.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.