VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 16 oktober 2020 - Aandelen

Resultaten Philips trekken vermoedelijk aan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het derde kwartaal van dit jaar de resultaten zien aantrekken, mede dankzij een sterke omzetstijging bij de divisie Connected Care. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips vermoedelijk een omzet van ruim 4,8 miljard euro tegen 4,7 miljard euro een jaar eerder. De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 2,0 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,4 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam vermoedelijk uit op 1,3 miljard euro.

Dit zou goed zijn voor een vergelijkbare omzetstijging van 5,4 procent, waarbij de stijging bij Connected Care het grootst was met maar liefst 29,1 procent. De hoge vraag naar monitorsystemen voor patiënten, beademingsapparatuur en CPAP-apparaten zal de Connected Care-divisie goed hebben gedaan, zo denken de analisten van Berenberg. Morgan Stanley verwacht het sterkste kwartaal dit jaar voor deze divisie.

De andere twee divisies, Diagnosis & Treatment en Personal Health, lieten volgens de consensus juiste een krimp op vergelijkbare basis zien van circa 2 procent. Berenberg ziet wel potentie voor een “bemoedigend herstel” van consumentenelektronica binnen de Personal Health-divisie. Ook Morgan Stanley verwacht signalen te zien van een verder herstel op kwartaalbasis, maar de Diagnosis & Treatment-divisie zal geraakt worden door zwakke orders, minder niet-acute operaties en projectvertragingen.

Al met al zou er volgens Berenberg sprake zijn van een “redelijke omzet” als de consensus van 4,8 miljard euro zou worden behaald. Morgan Stanley wees nog wel op negatieve wisselkoerseffecten door de verzwakte Amerikaanse dollar, hetgeen volgens de analisten een impact heeft van 5 procent op de omzet.

Het aangepaste EBITA-resultaat kwam volgens de analisten afgelopen kwartaal uit op 630 miljoen euro tegen 583 miljoen euro een jaar eerder. De bijbehorende marge wordt ingeschat op 13,1 procent, tegenover 12,4 procent vorig jaar.

Onder de streep restte vermoedelijk een nettowinst van 274 miljoen euro. Dit is beduidend meer dan de 208 miljoen euro in het derde kwartaal van 2019.

Bij publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal in juli, sprak CEO Frans van Houten al de verwachting uit dat Philips in de tweede jaarhelft zou terugkeren naar groei en een verbetering van de winstgevendheid. Dat betekent, aldus de topman, dat Philips dit jaar een “bescheiden” vergelijkbare omzetgroei zal laten zien en en verbetering van de aangepaste EBITA-marge. Die marge was 13,2 procent in 2019.

De consensus voorziet voor 2020 een vergelijkbare omzetgroei van 1,6 procent met een aangepaste EBITA-marge van 12,9 procent.

Berenberg merkte desondanks op dat de winstgevendheid van Philips ver onder het niveau van sectorgenoten blijft en ook onder het niveau dat het van origine Eindhovense bedrijf in potentie kan realiseren. “De winstgevendheid zal op jaarbasis zijn aangetrokken, maar Philips zal in het vierde kwartaal aan de bak moeten om de jaardoelstellingen te behalen”, aldus de marktvorsers van Berenberg. Voor heel 2020 mikt Berenberg op een omzet van 19,4 miljard euro.

Analisten van Bank of America merkten verder nog op dat de beleggersdag op 6 november een belangrijke aanjager kan zijn voor het aandeel. De Amerikaanse zakenbank denkt dat Philips dan de verwachting uit zal spreken dat EBITA-marges van 15 procent mogelijk zullen zijn tegen 2022. Bank of America acht marges van 20 procent zelfs mogelijk op lange termijn.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op Philips met een koersdoel van 48,00 euro. Berenberg heeft een koopadvies met een koersdoel van 46,00 euro en ook Bank of America heeft een koopadvies met een koersdoel van 51,00 euro.

Philips opent de boeken maandag voorbeurs.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.