Europa - 28 januari 2020 - Beursbrink

Resultaten NSI bewijzen juiste keuzes

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De cijfers van NSI zijn het bewijs dat CEO Bernd Stahl de juiste keuzes heeft gemaakt. Dit concludeerde analist Nico Inberg van IEX op basis van de voorlopige jaarcijfers die het vastgoedfonds voorbeurs publiceerde.

Het besluit van NSI zich te concentreren op de kantorenportefeuille in de grote steden en afscheid te nemen van winkelvastgoed, was volgens Inberg het juiste besluit.

Het leegstandspercentage daalde van 21,4 procent eind 2016 naar 7,1 procent ultimo 2019. “Spectaculair”, oordeelde Inberg. Daarbij is de gemiddelde waarde per object bijna verdrievoudigd, terwijl de loan-to-value sterks is gedaald en de net asset value sterk is gestegen.

“De kantorenmarkt ligt er sterk bij, de prijzen lopen nog steeds op en de vraag is groot. Zolang de economie het goed doet lijkt daar geen verandering in te komen”, zei Inberg. “NSI tempert de verwachtingen wel voor de komende jaren, omdat het een tweetal grote objecten gaat herontwikkelen”, voegde hij toe.

Inberg hanteert een Houden advies en adviseert beleggers gebruik te maken van koersdalingen om wat stukken in te slaan. Het aandeel NSI sloot maandag op 45,75 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.