Europa - 25 oktober 2019 - Aandelen

Resultaten Europese bedrijven achter

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Slechts 46 procent van de Europese bedrijven heeft de winstverwachtingen in het derde kwartaal weten te overtreffen. Dit blijkt uit data van Bank of America Merrill Lynch.

Het percentage van 46 procent is het laagste van de afgelopen twee kwartalen. Bedrijven die de consensus wel wisten te verslaan, lieten gemiddeld een ‘outperformance’ op de beurs zien van 3 procent. Daarentegen was de koersreactie van beursgenoteerde ondernemingen  met tegenvallende cijfers juist 3 procent negatief in de 5 handelsdagen volgend op de publicatie.

In Europa hebben 16 bedrijven een winstwaarschuwing gegeven, zo blijkt verder uit de cijfers van de Amerikaanse bank. Dit is in lijn met het tweede kwartaal van 2019. Wat opvalt is dat de ondernemingen met een winstwaarschuwing sinds 2015 niet zo beperkt zijn afgestraft op de beurs, merkten analisten van Bank of America op.

De Amerikaanse bank gaf verder aan dat de hogere grondstofprijzen en de Brexit als reden werden aangewezen voor de tegenvallende winsten. Wisselkoersen en de toenemende vraag droegen juist positief bij.

Net als in de VS presteerden bedrijven in healthcare goed, ook de tech-sector behoorde bij de beter presterende bedrijfstakken. Echter 71 procent van de ondernemingen actief in de olie en gas industrie bleef met de resultaten achter bij de omzetverwachtingen.

Van de bedrijven die wereldwijd opereren met een gediversifieerde blootstelling wist 83 procent de marktconsensus te verslaan. Bedrijven die afhankelijk waren van de bestedingen van consumenten in de opkomende markten wisten maar in 32 procent van de gevallen de verwachtingen te overtreffen.

De Europese bedrijven blijven met een percentage van 46 procent duidelijk achter bij de Amerikaanse bedrijven. Uit data van JPMorgan Asset Management kwam eerder deze week al naar voren dat maar liefst 83 procent van de bedrijven in de S&P500 index de verwachtingen ten aanzien van de winst overtrof.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.