Nederland - 24 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Resultaten BAM iets boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van BAM in de eerste zes maanden van 2017 waren iets beter dan verwacht. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in reactie op de cijfers.

De Jong merkte op dat zoals gebruikelijk de resultaten van BAM een verdeeld beeld gaven met relatief grote schommelingen ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar, maar ook ten opzichte van de consensus. Nu waren de resultaten in Bouw en Vastgoed beter, maar de Infra tak viel tegen volgens de analist.

De betere cijfers die Bouw en Vastgoed rapporteerde kwamen als een positieve verrassing voor De Jong, die vooral de resultaten van de Duitse activiteiten “indrukwekkend” vond. De vastgoedactiviteiten werden niet aangejaagd door grote boekwinsten, merkte de marktvorser op.

BAM verkocht 5 procent meer huizen en presteerde daarmee beter dan de groei van 3,5 procent bij sectorgenoot Heijmans, stelde De Jong.

De tegenvaller was volgens NIBC de Infra tak van BAM, waar vooral het eerste kwartaal zwak was.

De Jong verwacht geen grote aanpassingen aan te brengen in zijn taxaties. De consensus die voor heel 2017 wijst op een aangepaste winst voor belastingen van 139 miljoen euro is volgens de analist haalbaar. Het advies van NIBC luidt Kopen en het koersdoel bedraagt 8,00 euro.

Op een lichtgroene beurs noteerde het aandeel BAM Groep 2,1 procent hoger op 5,36 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.