België - 3 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Resilux krijgt overnamebod van 195 EUR

Het Amerikaanse investeringsfonds Bain Capital biedt 390 miljoen EUR of 195 EUR per aandeel op de Belgische petflessenspecialist. Dat is een premie van 20 procent tegenover de slotkoers van gisteren.

Bain Capital lanceert parallel ook een bod op een niet-beursgenoteerde sectorgenoot van Resilux. De naam noch andere details werden niet vrijgegeven door Bain Capital. Als beide biedingen slagen, zal Bain Capital de twee bedrijven samenvoegen. De raad van bestuur van Resilux stemt daarmee in. De co-CEO’s Dirk en Peter De Cuyper zullen na de overname en fusie 18 à 24 maanden binnen de groep actief blijven.

De stichtende familie van Resilux (De Cuyper) die 57.6% in handen hebben van het bedrijf, heeft gezegd in te zullen stemmen op het vrijwillige overnamebod. Het overnamebod is pas geslaagd indien 90% van de aandeelhouders akkoord zouden gaan. De overige 10% zullen dan ook uitgekocht worden.

Indien de plannen van Bain Capital slagen, dan verdwijnt Resilux na 20 jaar van de beurs.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.