Nederland - 8 november 2017 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

Rentebaten en fees ABN AMRO vallen tegen

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft over het derde kwartaal een tegenvallende daling van de rentebaten en de fee-inkomsten gerapporteerd, maar daar stonden sterk lagere operationele kosten tegenover. Dit stelde ING woensdag in een reactie op de kwartaalcijfers.

De daling van de rentebaten, ten opzichte van het voorgaande kwartaal, werd veroorzaakt door het wegvallen van een meevaller op herstelde kredieten in het tweede kwartaal van 10 miljoen euro, de zwakkere dollar en lagere rentebaten uit onderpandbeheer bij de zakenbank.

Volgens analist Albert Ploegh van ING is het evenwel belangrijker dat de marges op hypotheken en zakelijke leningen stabiel bleef, terwijl de rentemarge 1 basispunt steeg door een afname van laagrenderende activa.

De fee-inkomsten waren 5 procent lager dan verwacht, omdat de lagere tarieven voor zakelijke betaalrekeningen er sterker inhakten dan voorzien, terwijl ook de lagere volumes bij clearing de fees drukten.

De personeelskosten daalden door het schrappen van banen en deels omdat de private bank in Azië werd verkocht. Ook de overige kosten lieten duidelijk een dalende trend zien door de IT-reorganisatie en kostenbesparingsprogramma’s.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 27,50 euro op ABN AMRO.

Het aandeel noteerde woensdag 2,2 procent lager op 25,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.