VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 2 oktober 2020 - Aandelen

Redelijke omzet Philips verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het derde kwartaal een redelijke omzet geboekt, maar de marges zullen vermoedelijk wat zwakjes zijn, waardoor het bedrijf in het vierde kwartaal aan de bak moet om de jaardoelstellingen te halen. Dit stelden analisten van Berenberg in een vooruitblik op de derde kwartaalcijfers van Philips, die op 19 oktober verschijnen.

Philips mikt voor 2020 op een bescheiden groei, met een aangepaste EBITA-marge die grofweg gelijk moet zijn aan de marge van 13,2 procent van vorig jaar.

Berenberg merkte op dat de winstgevendheid van Philips ver onder het niveau van sectorgenoten blijft en ook onder het niveau dat het van origine Eindhovense bedrijf in potentie kan realiseren. “De winstgevendheid zal op jaarbasis zijn aangetrokken, maar zal vermoedelijk niet de consensusverwachtingen van 13,7 procent kunnen waarmaken”, aldus de marktvorsers.

De analisten van Berenberg verwachten dan ook een gemengd beeld te zien in de derdekwartaalcijfers. De omzet zal naar verwachtingen van de marktvorsers uitkomen op 4,8 miljard euro, hetgeen een vergelijkbare groei van 5,8 procent zou betekenen. De hoge vraag naar monitorsystemen voor patiënten, beademingsapparatuur en CPAP-apparaten zal de Connected Care-divisie goed hebben gedaan, zo denken de analisten.

Berenberg ziet potentie voor een “bemoedigend herstel” van consumentenelektronica binnen de Personal Health-divisie, evenals voor een bescheiden verbetering bij Diagnostics & Treatment op kwartaalbasis.

Berenberg verwacht een aangepaste EBITA van 613 miljoen euro, waarbij de marge met 38 basispunten gestegen zal zijn ten opzichte van vorig jaar tot 12,8 procent.

Voor heel 2020 mikt Berenberg op een omzet van 19,4 miljard euro.

Berenberg heeft een koopadvies op Philips met een koersdoel van 46,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.