Europa - 16 april 2020 - Aandelen

Randstad ziet omzet harder dalen dan kosten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Randstad zal aanstaande woensdag 22 april voorbeurs over het eerste kwartaal cijfers publiceren die zich niet vrij zijn gebleven van de coronogevolgen. Dit bleek uit een bedrijfsconsensus waar 11 analisten aan deelnamen.

De analisten houden rekening met een autonome omzetdaling van 11,2 procent naar 5.080 miljoen euro.

Over het eerste kwartaal van 2019 rapporteerde Randstad nog een omzet van 5.718 miljoen euro. Dit lijkt nog mee te vallen als de prognose van de analisten voor het tweede kwartaal nu al wordt bekeken. Dan wordt het echt serieus met een autonome omzetdaling van meer dan 41 procent.

Over het eerste kwartaal komt het operationeel resultaat (EBITA) naar verwachting van de analisten uit op 117 miljoen euro tegen 227 miljoen euro een jaar eerder. Deze daling wordt verklaard uit het wegvallen van omzet in de laatste weken van het eerste kwartaal, terwijl de kosten vooralsnog op niveau bleven.

Randstad gaf bij deze post ook een range en die liep sterk uiteen van 174 miljoen tot 61 miljoen euro, waarmee wordt geïllustreerd dat het in de huidige coronadynamiek geen eenvoudige opgave is een breed gedragen reële inschatting van de resultaten van Randstad te maken.

De bijbehorende marge daalt volgens deze consensus van 4,7 procent in het eerste kwartaal van 2019 en 4,9 procent in het vierde kwartaal naar 2,3 procent afgelopen kwartaal.

Randstad maakt verder naar verwachting een brutowinst bekend van 988 miljoen euro met een bijbehorende marge van 19,4 procent.

Het aandeel Randstad noteerde donderdag op een groen Damrak 1,08 procent lager.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel