Europa - 22 april 2020 - Beursbrink

Randstad niet zo zwak als gevreesd

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)Randstad heeft in het eerste kwartaal van 2020 minder zwak gepresteerd dan vooraf werd gevreesd en dit is te danken aan de flexibele de kostenbasis van de bemiddelaar in werk. Dit was woensdag de conclusie van zakenbank Jefferies na publicatie van de resultaten van Randstad over het eerste kwartaal.

Jefferies wees woensdag op de diverse parameters in de resultaten die allemaal boven de verwachtingen uitkwamen en dus minder zwak waren dan gedacht. Zo rapporteerde Randstad een autonome omzetdaling van 7,4 procent over de eerste drie maanden van dit jaar, waar Jefferies vooraf was uitgegaan van een daling met 10,8 procent en de marktconsensus zelfs een krimp van 12,3 procent had staan.

Het operationeel resultaat over het eerste kwartaal lag met 162 miljoen euro bijna 40 procent  boven de consensus en ook ver boven de 111 miljoen euro die Jefferies inschatte.

Op basis van de cijfers die concurrent Manpower dinsdag publiceerden, denkt Jefferies dat de autonome omzetterugval in april mogelijk wat minder sterk zal zijn dan de 41 procent die de analistenconsensus vreest.

Jefferies hanteert een Houden advies op het aandeel Randstad met een koersdoel van 28,00 euro.

Het aandeel Randstad sloot dinsdag op een rood Damrak 0,6 procent lager op 33,87 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel