Europa - 16 oktober 2020 - Aandelen

Randstad krabbelt op

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Uitzendbedrijf Randstad heeft in het derde kwartaal op kwartaalbasis de omzet en de resultaten naar verwachting zien verbeteren. Dit is de prognose van 11 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Deze 11 voorzien een omzet van 4.953 miljoen euro tegen 4.437 miljoen euro een kwartaal eerder. Het onderliggende operationeel resultaat (EBITA) is volgens deze consensus opgelopen van 67 miljoen euro naar 128 miljoen euro, terwijl de bijbehorende marge naar verwachting steeg van 1,5 procent naar 2,6 procent.

Randstad zag eerder dit jaar als gevolg van de corona-uitbraak de omzet over het tweede kwartaal op kwartaalbasis met bijna 1 miljard euro terugvallen.

In het derde kwartaal van 2019 boekte Randstad een omzet van 6.006 miljoen euro en een onderliggende EBITA van 236 miljoen euro met een marge van 5,0 procent, maar toen was er van corona nog geen enkele sprake.

ABN AMRO verwacht een autonome omzetdaling van 14 procent in het derde kwartaal, na de daling van 25 procent in het tweede kwartaal. Het aangepaste EBITA-resultaat zal volgens de bank met 62 procent dalen tot 114 miljoen euro. Dit is lager dan de gemiddelde consensusverwachting.

Als de inkomenssteun van de overheid opdroogt en de werkloosheid stijgt, kan er meer pijn worden verwacht, waarschuwt ABN AMRO. De nettowinst daalt naar verwachting met 64 procent tot 75 miljoen euro, of 0,41 euro per aandeel.

De bank schat in dat het dividend voor zowel dit jaar als volgend jaar 1,62 euro per aandeel zal zijn.

ABN AMRO verhoogde begin oktober het koersdoel voor Randstad van 32,00 naar 42,00 euro, in aanloop naar de kwartaalcijfers van het uitzendbureau, na een beter dan verwacht tweede kwartaal.

Volgens Jefferies is er sprake van een lichte verbetering bij Randstad. Randstad organiseerde in september een analistenbijeenkomst, waarbij Jefferies de toon die de uitzender aansloeg gemengd noemde.

De Franse uitzendmarkt oogde recent robuuster met uitzicht op minder krimp in het derde kwartaal dan in het tweede kwartaal. In het tweede kwartaal was er nog een krimp van 48 procent, maar voor het derde kwartaal rekent de zakenbank op een afname met 23 procent.

De Amerikaanse zakenbank heeft het advies voor het aandeel Randstad op Houden staan met een koersdoel van 45,00 euro.

Randstad publiceert de resultaten over het derde kwartaal op woensdag 21 oktober voorbeurs.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.