Europa - 21 oktober 2019 - Aandelen

Randstad daling autonome omzet naar verwachting stabiel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft de daling van zijn autonome omzet in het derde kwartaal naar verwachting tot stilstand gebracht. Dit is de gemiddelde prognose van 13 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van Randstad.

De gemiddelde verwachting voor de autonome afname van de omzet ligt op 1,7 procent, waarmee de omzet in de taxaties uitkomt op 6.024 miljoen euro. Over het derde kwartaal van 2018 lag de omzet op 6.006 miljoen euro en over het tweede kwartaal kwam deze uit op 5.957 miljoen euro, eveneens een afname met 1,7 procent.

Analisten van Bank of America verwachten dat de omzet uit uitzendwerk verder terugliep in alle grote regio’s die de analisten volgen, te weten Frankrijk, Nederland, Italië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. “De meeste dalingen zijn bescheiden, al is de terugval in Frankrijk en de VS aanzienlijk”, aldus de marktvorsers.

Analisten van Jefferies schatten de autonome daling van de omzet in op 1,8 procent op jaarbasis, ING op 2,4 procent. De marktvorsers voerden aan dat het zwakke sentiment in de sector niet bemoedigend is voor de ontwikkelingen, nadat de druk op de omzet in de sector deze zomer aanhield.

Het aangepaste operationeel resultaat (EBITA) voor eenmalige posten komt naar verwachting uit op 291 miljoen euro tegen 299 miljoen een jaar eerder en 277 miljoen euro over het tweede kwartaal van dit jaar. De bijbehorende marge wordt daarmee verwacht uit te komen op 4,8 procent tegen 5,1 procent over het derde kwartaal van 2018 en 4,7 procent over het tweede kwartaal van dit jaar.

Randstad publiceert de cijfers over het derde kwartaal op dinsdag 22 oktober voorbeurs. Jefferies en Bank of America hebben elk een koopadvies op het aandeel.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel