Nederland - 21 juni 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

QCP Capital: Ethereum-opties tonen hernieuwd optimisme op de markt

Ethereum spotprijzen zijn hersteld in de vroege handel, met een aanzienlijke stijging van de geïmpliceerde volatiliteit voor kortlopende ether-optiecontracten. Het optimisme is toegenomen door een gunstige beslissing over Ethereum 2.0 door de SEC en de actieve reacties van potentiële ETH-ETF uitgevers op feedback van de SEC.

De analisten van QCP Capital merken op:

“Na een ochtenddieptepunt van $3.400 zijn de Ethereum-prijzen scherp gestegen, waarbij de impliciete volatiliteit voor kortlopende opties nu op 65% ligt.”

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Impliciete volatiliteit Ethereum-opties naar 62% gestegen

Deze trend wordt ondersteund door The Block’s Data Dashboard. Deze geeft namelijk aan dat de impliciete volatiliteit voor 7-daagse ATM (at-the-money) Ethereum-opties in de afgelopen 24 uur boven de 62% is gestegen:

Dit komt na de goedkeuring van spot Ethereum Exchange-Traded Funds (ETF’s) door de U.S. Securities and Exchange Commission op 23 mei.

 —Lees ook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

Optimisme door SEC’s gunstige beslissing over Ethereum 2.0

Volgens QCP Capital zijn investeerders optimistisch gestemd door twee belangrijke ontwikkelingen. Ten eerste heeft de SEC aangekondigd haar onderzoek naar Ethereum 2.0 af te ronden zonder aanklachten over de verkoop van ether als effectentransacties.

Ten tweede reageren potentiële uitgevers van spot Ethereum ETF’s actief op feedback van de SEC en streven ze naar goedkeuring deze week.

QCP Capital-analisten benadrukken:

“We zien sterke koopactiviteit van ‘calls’ voor hogere Ethereum-prijzen, wat kan leiden tot een stijging richting $4.000, dicht bij het hoogtepunt van $4.800.”

—Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk

Bron: The Block
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.