Nederland - 14 juli 2022 - Beursbrink
door STIJN

Cryptobedrijf Celsius vraagt faillissementsbescherming aan

Het cryptobedrijf Celsius heeft na maandenlange problemen faillissementsbescherming aangevraagd. Ze beweren dat ze hun bedrijfsmodel kunnen stabiliseren door middel van herstructureringen en de 167 miljoen dollar cash die ze voorhanden hebben. CEO Alex Mashinsky heeft alvast vertrouwen in een goede afloop.

Celsius, het cryptobedrijf waar nu al enkele maanden heisa rond is, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Met andere woorden, ze staan op het randje failliet te gaan maar zijn er van overtuigd dat ze de plooien nog glad kunnen strijken als ze meer tijd krijgen. CEO Alex Mashinsky zegt een plan te hebben om het bedrijf gezond te maken dankzij 167 miljoen dollar cash.

This is the right decision for our community and company. I am confident that when we look back at the history of Celsius, we will see this as a defining moment, where acting with resolve and confidence served the community and strengthened the future of the company.

Herstructureren

Mashinsky wil het bedrijf namelijk stabiliseren door middel van een herstructurering om de waarde voor hun aandeelhouders te maximaliseren. En dat is nodig willen ze hun activiteiten kunnen verderzetten en vertrouwen winnen. Een maand geleden moesten ze de rekeningen van hun klanten blokkeren omdat er massaal veel geld wegvloeide richting veiligere alternatieven.

Celsius was één van de grootste spelers in de ‘crypto lending space’ met meer dan 8 miljard dollar aan leningen aan klanten en bijna 12 miljard dollar aan beheerd vermogen vanaf mei. Celsius zei dat het in juni 1,7 miljoen klanten had en concurreerde met zijn rentedragende rekeningen en rendementen tot wel 17 procent. Daar blijft nu helaas niet meer veel van over.

Adam Levitin, professor in de rechten en directeur bij Gordian Crypto Advisors, zei dat Celsius-klanten mogelijk jaren moeten wachten om hun geld weer te zien. Een deel van deze klanten kunnen beschouwd worden als schuldeisers en dus meer kans hebben op een terugbetaling.

Bronnen: Kate Rooney & Paige Tortorelli – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free.org

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.