Nederland - 18 augustus 2020 - Aandelen

Positivisme heerst op de aandelenmarkten

door SVEN VAN GASSE

Een onderzoek van Bank of America heeft aangetoond dat beleggers zeer positief zijn over de aandelenmarkten. Het positivisme staat op haar hoogste niveau sinds februari, toen de aandelenmarkten recordhoogtes bereikten. Volgens het onderzoek bevordert de hoop op een Covid-19 vaccin en de gestage heropleving van de economische activiteit het vertrouwen.

Ongeveer 46% van de investeerders die door Bank of America werden bevraagd zeiden dat we in een “bull market” zitten. Vorige maand was dit percentage nog 40%. Een “bull market” of stierenmarkt is een overwegend stijgende trend met tussendoor korte correcties.

Wereldwijde aandelen zijn reeds met 50% hersteld sinds hun dieptepunten van midden maart. Hierbij is $24 biljoen aan beurswaarde toegevoegd in vijf maanden tijd omdat beleggers gokten op een snelle opleving van de economische activiteit na de recorddalingen.

Van de 181 deelnemers aan het onderzoek, die een half biljoen dollar beheren, verwacht 79% een sterkere economie. Dit is het hoogste aantal sinds december 2009.

Technologieaandelen en goud zijn het populairst

Uit het onderzoek bleek dat Amerikaanse technologie- en groeiaandelen, voor de vierde maand op rij, het populairst waren onder de investeerders. Deze aandelen zijn dan ook de grote winnaars van de Covid-19 pandemie.

De goudmarkt kon ook rekenen op een aanzienlijke populariteit. Van de ondervraagden zei 31% zelfs dat het gele edelmetaal momenteel overgewaardeerd is. Ter vergelijking: bij het onderzoek vorige maand zei nog geen enkele ondervraagde dat goud overgewaardeerd was.

De stijgende Covid-19 besmettingen in sommige landen, heeft echter wel geleid tot meer voorzichtigheid. Het onderzoek toonde aan dat een tweede golf van de pandemie nog steeds als grootste risico voor de aandelenmarkten wordt beschouwd.

Bron: Reuters

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.