Europa - 31 januari 2020

Plussen en minnen in cijfers Signify

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het vierde kwartaal van 2019 de autonome omzet harder zien krimpen dan verwacht, terwijl het aangepaste EBITA-resultaat in lijn was en de vrije kasstroom sterk. Dit stelden analisten van Morgan Stanley vrijdag na publicatie van de cijfers van het lichtbedrijf.

In het afgelopen kwartaal daalde de omzet van Signify op autonome basis met 4,2 procent, hetgeen meer is dan de 2,6 procent daling die de consensus voorzag, aldus Morgan Stanley. “Een tegenvaller”, stelden de marktvorsers.

Op divisieniveau vond Morgan Stanley dat vooral Professional en LED zwak presteerden, terwijl Home een “solide” plus liet zien van 9,5 procent. De groei bij Home lag dicht bij de verwachting van Morgan Stanley, maar was beter dan de groei van 4,5 procent waar de consensus op mikte.

De aangepaste EBITA van 232 miljoen euro was in lijn met de consensus, waarbij de marge van 19,9 procent bij Home “geweldig” was. Morgan Stanley hoopt wel meer inzicht te krijgen in de duurzaamheid van deze winstniveaus. De hoge marge kwam voor de marktvorsers als een verrassing, na de prestaties in eerdere kwartalen. Alle andere divisies schoten op EBITA-niveau tekort, aldus Morgan Stanley.

De vrije kasstroom van 308 miljoen euro noemde Morgan Stanley sterk, geholpen door een gunstige ontwikkeling van het werkkapitaal.

Het dividend van 1,35 euro per aandeel noemden de analisten dan weer grofweg in lijn met de verwachtingen.

De belangrijkste problemen voor Signify blijven evenwel spelen, namelijk het gebrek aan groei van de portefeuille, aldus Morgan Stanley, zelfs exclusief de structurele terugloop bij Lampen.

“Buiten de kasposities en de prestaties van Home om, zijn de prestaties in het vierde kwartaal teleurstellend”, aldus de marktvorsers. Volgens Morgan Stanley is de waardering van het aandeel Signify weliswaar laag, maar de activiteiten krimpen al jaren en er lijkt geen zicht op verbetering.

Morgan Stanley handhaafde het Gelijkgewogen advies op Signify met een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel sloot donderdag 1,3 procent lager op 42,42 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.