Europa - 5 november 2019 - Aandelen

Plannen Air France-KLM bieden opwaarts potentieel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe doelstellingen van Air France-KLM kunnen een ommekeer betekenen voor de luchtvaartmaatschappij, wat kan resulteren in margegroei en een groter marktaandeel. Dit stelden analisten van Bank of America Merrill Lynch dinsdag.

De analisten wezen op een margedoelstelling voor de middellange termijn van 7 tot 8 procent, waar de consensus voor dit jaar nog mikt op een marge van 4 procent. De doelstelling van een EBIT van 2,5 miljard euro tegen 2024, zal volgens Bank of America vooral komen uit een extra bijdrage van 900 miljoen euro door Air France. Bank of America mikte op een resultaat van 2,57 miljard euro voor 2024.

De verwachte investeringen van circa 4 miljard euro per jaar liggen hoger dan de verwachtingen van de analisten van 3,3 miljard euro per jaar voor de periode 2020 tot en met 2024.

Bank of America voorziet dat Air France-KLM een dividend zal uitkeren als er een EBIT van meer dan 1,9 miljard euro wordt gerealiseerd.

Bank of America Merrill Lynch handhaafde het koopadvies op Air France-KLM met een koersdoel van 12,00 euro. De voorziene ommekeer bij de luchtvaarder kan volgens de analisten resulteren in een groter marktaandeel en aantrekkende marges, hetgeen tot opwaartse bijstellingen van de consensus zal leiden. Hierdoor zal ook de korting op het aandeel op termijn minder groot worden.

Het aandeel Air France-KLM verloor dinsdagochtend 1,3 procent tot 10,44 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.