VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 15 juli 2020 - Beursbrink

Per saldo neutraal kwartaalrapport ASML

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft een gemengd kwartaalrapport afgeleverd. Dit stelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam woensdag in reactie op de cijfers.

De resultaten in het tweede kwartaal noemde de analist wat aan de lichte kant, maar de voor het derde kwartaal afgegeven outlook was dan juist weer beter dan voorzien.

Daarbij merkte Roeg wel op dat 300 miljoen euro aan omzet, ofwel 2 EUV-systemen, is doorgeschoven.

Roeg meende dat de omzet van ASML afgelopen kwartaal van 3.326 miljoen euro tegenviel. Hij rekende op 3.558 miljoen euro. De brutomarge van 48,2 procent was dan weer flink beter dan de 47 procent waarop Degroof had gerekend.

Positief noemde Roeg dat de tegenwind veroorzaakt door de corona-uitbraak in de tweede helft van het tweede kwartaal is gaan liggen.

Voor het lopende kwartaal mikt ASML op 3,6 tot 3,8 miljard euro aan omzet. Dat is meer dan de 3,3 miljard euro waarop Roeg had gerekend, maar 300 miljoen euro aan omzet is dan ook doorgeschoven. De margeverwachting van ASML van 47 tot 48 procent, verraste hem niet.

Degroof Petercam heeft een Houden advies op ASML met een koersdoel van 280,00 euro. Het aandeel noteerde woensdag kort na opening 0,3 procent in de plus.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.