Nederland - 9 juni 2022 - crypto
door VINCE

Pas op voor de crypto berenmarktrally’s

Pentoshi, een bekende crypto trader met +500K volgers op Twitter, waarschuwt zijn volgers voor de crypto berenmarktrally’s. Hij is al een langere tijd bearish en was dus juist. Zijn verwachting over de markt is sindsdien ook nog niet veranderd.

We zitten de afgelopen tijd dus in een berenmarkt. Kijk maar eens naar deze grafiek op CoinGecko, die de marktkapitalisatie van crypto weergeeft sinds begin 2022:

De marktwaarde is dus bijna gehalveerd sinds januari!

Wat zijn berenmarktrally’s?

De berenmarkt waar de we de afgelopen tijd in zitten heeft af en toe ook zijn rally’s. Deze houden in dat op korte termijn sterk herstel te zien is in de markt, na een wat langere downtrend. Deze korte up-trends worden ook wel ‘Low-Highs’ (LH’s) genoemd. Deze grafiek van bitcoin uit 2018 geeft een mooi voorbeeld van hoe LH’s eruitzien in een grafiek:

De bearmarket trekt echter op lange termijn deze korte up-trend, waarmee sommige beleggers denken dat het einde van de berenmarkt bereikt is, vliegensvlug verder naar beneden richting een nóg lagere koers.

Dit zorgt voor heel wat teleurstellingen onder beleggers die net dachten dat ze in een enorm dieptepunt gekocht hadden, waarna een langdurige bullmarkt zou moeten komen. Dit helpt om de prijzen naar nieuwe dieptepunten te stuwen.

Pentoshi’s verwachtingen

Pentoshi is er dus al langer van overtuigt dat we in een berenmarkt zitten, en waarschuwt beleggers dus ook voor de bovenstaande rally’s.

In zijn tweets laat hij direct weten, dat men eerst überhaupt moet realiseren dat we daadwerkelijk in een berenmarkt zitten. Pentoshi geeft vervolgens aan wat zo’n markt, en dan met name de rally’s, met jou als belegger doen:

De prijzen bewegen om jou te overtuigen om deel te nemen in de markt.

Stel je een scenario voor waarbij de trend al tijden omlaag gaat, en plots is er een bounce omhoog in de koers. Eerst geloof je het niet, maar het blijft maar omhoog gaan. Uiteindelijk zet je toch in, en uit het niets is daar het einde van de berenmarktrally waarvan jij dacht dat het een nieuwe stierenmarkt was. De koers daalt tot zijn nieuwe dieptepunt, en jouw investering valt in duigen.

Pentoshi raadt dan ook aan, om jezelf af te vragen hoelang een downtrend eigenlijk doorgaans duurt. Je krijgt volgens hem ongeveer 1 á 2 jaar aan werkelijke neerwaartse trend en mogelijk 1 jaar aan vervelende ‘sideways action’.

Voorlopig verwacht hij dus niets anders dan een macro-berenmarkt met voortdurend berenmarktrally’s. Constant dus momenten waar de koersen even weer omhoog gaan, maar telkens worden gevolgd met rode cijfers. Hierbij waarschuwt hij dus voor het geloven dat we in een langdurige up-trend komen, en daardoor en korte tijd later je inleg verliezen wanneer de koers weer verder daalt.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.