Nederland - 25 januari 2022 - Overname

“Overname Arm door Nvidia gaat niet doorgaan”

door SVEN VAN GASSE

De overname van Arm door Nvidia zou één van de grootste overnames in de chipindustrie worden. Nvidia zou zich volgens een rapport van Bloomberg echter voorbereiden om de deal, waarmee $40 miljard gemoeid is, af te blazen.

De Amerikaanse chipfabrikant heeft partners verteld dat het niet verwacht dat de deal wordt afgerond. Softbank, dat momenteel eigenaar is van Arm, is volgens Bloomberg bezig met de voorbereidingen om het Britse bedrijf naar de beurs te brengen in plaats van de overname door Nvidia.

Regelgeving

De deal wordt nauwlettend in de gaten gehouden door regelgevende instanties over de hele wereld. Deze instanties vrezen dat Nvidia hierdoor een oneerlijk voordeel zou krijgen in de halfgeleiderindustrie.

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft vorige maand een aanklacht ingediend om de transacties op antitrustgronden te blokkeren. Britse toezichthouders onderzoeken de deal dan weer omdat ze vrezen dat deze een bedreiging zou vormen voor de nationale veiligheid. Nvidia wordt ook geconfronteerd met meerdere regelgevingsobstakels in China, waar Arm een joint venture heeft met private equitybedrijf Hopy Investments.

Arm wordt vaak beschouwd als het kroonjuweel in de Britse technologie-industrie. Zijn energie-efficiënte chiparchitecturen worden gebruikt in 95% van ’s werelds smartphones. Het bedrijf verdient geld aan royalty’s die door fabrikanten worden betaald.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.