Europa - 29 januari 2020 - Beursbrink

Outlook vrije kasstroom KPN valt tegen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft voor 2020 een tegenvallende outlook voor de vrije kasstroom afgegeven. Dit stelde analist David Vagman van ING woensdag, nadat het telecombedrijf met cijfers kwam.

Vagman zag dat de omzet in het afgelopen kwartaal conform de consensusverwachtingen met 3 procent daalde, waarbij de consumententak het minder goed deed, maar het zakelijk segment juist beter presteerde. Vooral de Wholesale-divisie presteerde minder goed dan voorzien.

De consumententak had te kampen met een uitdagender concurrentieveld op de vaste markt, aldus Vagman.

De aangepaste EBITDA na leases kwam 2,4 procent lager uit dan waar de consensus op mikte. Volgens analist had de consensus de desinvesteringen van KPN niet voldoende ingeprijsd, maar aangepast daarvoor kwam de EBITDA alsnog 1,4 procent lager uit dan voorzien.

Door de desinvesteringen viel de vrije kasstroom wel 4,4 procent hoger uit dan verwacht. Exclusief desinvesteringen zou de vrije kasstroom in lijn met de consensus zijn geweest, aldus ING.

De outlook voor 2020 noemde ING een tegenvaller. De verwachtingen voor de aangepaste EBITDA na leases is 2 procent minder dan voorzien. “Maar ook dat kan komen door desinvesteringen”, aldus Vagman.

De verwachtingen voor de vrije kasstroom in 2020 van een groei van minstens 5 procent ten opzichte van 2019 is volgens ING een “duidelijke tegenvaller”. De consensus mikte juist op een zeer sterk herstel met een groei van 14 procent.

Aangepast voor de impact van desinvesteringen zou de outlook voor de vrije kasstroom nog steeds 5 procent onder de consensus liggen. Mogelijk drukt een versnelde uitrol van glasvezel op de vrije kasstroom, aldus ING.

ING handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,90 euro. Het aandeel verloor vanochtend 6,3 procent op 2,53 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.