Nederland - 23 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Orderboek Sif richtpunt voor beleggers

(ABM FN-Dow Jones) De ontwikkeling van het orderboek zal bij de rapportage van de cijfers over het tweede kwartaal door de Roermondse funderingsspecialist Sif Group vermoedelijk de meeste aandacht krijgen. Dit denken analisten geraadpleegd door ABM Financial News in aanloop naar de kwartaalcijfers op donderdag.

Eind maart stond het orderboek van Sif voor dit jaar op 153 kiloton en voor 2018 op 97 kiloton. Sindsdien haalde de funderingsspecialist diverse nieuwe opdrachten binnen.

In de komende periode zal extra capaciteit beschikbaar komen op de Rotterdamse Maasvlakte 2. Vanaf dat moment kan de funderingsspecialist geen 225 kiloton per jaar, maar 300 kiloton aan. Beleggers zullen graag horen met welke opdrachten Sif deze extra capaciteit gaat vullen, zo verwachten analisten.

ABN AMRO noemde de projecten Deutsche Bucht, de twee Belgische windmolenparken Seastar en Mermaid en een groot Fries project als prooien voor Sif.

ING rekent voor het tweede kwartaal op een productie van 51,0 kiloton, wat goed is voor een bijdrage van 32,9 miljoen euro. Volgens Sif is de omzet erg gevoelig voor zaken als staalprijzen, die worden doorberekend aan klanten zonder of slechts met een beperkte marge. Beter is het volgens de Roermondse onderneming dan ook om te kijken naar de bijdrage, die wordt berekend door de omzet te nemen minus de kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) zal volgens ING zijn uitgekomen op 17,4 miljoen euro. ABN AMRO mikt op 18,8 miljoen euro.

Het eerste kwartaal dit jaar was goed voor een bedrijfsresultaat van 17,6 miljoen euro. Sif kampte toen met langer dan voorzien onderhoud. “In maart waren de productieniveaus bijna op volle capaciteit”, benadrukte CEO Jan Bruggenthijs bij de update over het eerste kwartaal.

Eind maart kende Sif een nettoschuld van 48 miljoen euro. Ultimo 2016 was dit 42 miljoen euro. ING voorziet een stijging naar 49,3 miljoen euro.

Dit jaar denkt de funderingsspecialist tussen de 25 miljoen en 30 miljoen euro te investeren, inclusief onderhoud. Vanaf 2018 zullen de investeringen in onderhoud jaarlijks ongeveer 8 miljoen euro bedragen, denkt Sif.

Vooruitzichten

Sif verwacht, op basis van het orderboek, dit jaar een genormaliseerd bedrijfsresultaat te halen dat vergelijkbaar zal zijn met een jaar eerder.

De lange termijnvooruitzichten voor de Europese offshore windindustrie zijn volgens Sif “gezond”, met een jaarlijkse groei van 5 procent tussen 2015 en 2025.

Het aandeel Sif Group daalde woensdag bijna drie procent naar 20,00 euro. ABN AMRO heeft een koopaanbeveling op het aandeel, net als ING.

Donderdag voorbeurs opent de Roermondse funderingsspecialist de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.