Nederland - 28 maart 2018 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Plannen Nederlandse windenergie goed nieuws voor Sif

(ABM FN-Dow Jones) De plannen die het Nederlandse kabinet deze week ontvouwde voor de komende decennia met windenergie zijn goed nieuws voor de Roermondse funderingsspecialist Sif. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC woensdag.

Volgens de analist waren er al wel indicaties dat Nederland de doelstellingen voor windenergie zou verhogen, maar nu werd dit ook daadwerkelijk bevestigd.

In het Energieakkoord is afgesproken dat in 2023 vijf windparken moeten zijn gerealiseerd die, samen met de bestaande windparken, een totaal vermogen hebben van circa 4,5 gigawatt. Op grond van het regeerakkoord moet daar tussen 2024 en 2030 voor nog eens 7 gigawatt aan windparken op zee bij komen.

Aangezien deze windmolenparken voor de Nederlandse kust verrijzen, is Sif volgens Den Drijver “in pole position” om deze opdrachten binnen te halen. De productiefaciliteiten van concurrenten EEW en Steelwind liggen in respectievelijk Rostock en Nordenham, terwijl Sif in Rotterdam uitlevert, wat gunstig is voor de kostprijs van de monopiles van Sif.

NIBC heeft een koopaanbeveling op Sif met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel daalde woensdag, op een rood Damrak, 1,0 procent naar 19,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.