Europa - 29 oktober 2019 - Beursbrink

Omzet Air France-KLM trekt aan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het derde kwartaal de omzet op jaarbasis zien stijgen, maar wist niet meer winst te behalen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Volgens de analisten behaalde Air France-KLM afgelopen kwartaal een omzet van gemiddeld 7.685 miljoen euro. Dit leverde een operationele winst op van 957 miljoen euro en een nettowinst van 643 miljoen euro.

In het derde kwartaal van 2018 zag Air France-KLM de omzet met 4,0 procent stijgen naar 7.545 miljoen euro. De operationele winst bedroeg 1.065 miljoen euro en onder de streep restte een nettowinst van 786 miljoen euro.

Analisten van Bernstein stellen dat de luchtvaarder structureel achterblijft op Europese sectorgenoten, vooral in het licht van de operationele marge en de uitdagingen op het vlak van governance. “Het derde kwartaal zal de eerste keer worden dat het bedrijf zijn zwakkere outlook van begin september moet kwantificeren”, zo verwacht Bernstein.

De belangrijkste vraag volgens de analisten is echter hoe Air France-KLM 1 miljard euro aan extra winst kan genereren om aan te haken bij concurrenten als Lufthansa en IAG. Bernstein meent dat Air France-KLM te weinig doet, met name om de personele organisatie te herstructureren, om zijn prestaties significant te verbeteren.

De sleutel is volgens Kepler Cheuvreux om de onderliggende operationele marge bij Air France, die lager is dan bij KLM, op te voeren.

Air France-KLM presenteert de kwartaalcijfers op donderdag.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel