Nederland - 14 augustus 2019 - Beursbrink

Olieprijzen veren lichtjes op door uitstel heffingen

door STIJN

De olieprijzen zitten al enkele dagen in een kleine opwaartse trend en veerden dinsdag behoorlijk op na berichten over een mogelijk uitstel van nieuwe Amerikaanse importheffingen. Het uitstel doet investeerders hopen dat de gemoederen aan het bedaren zijn en dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China niet eeuwig zullen blijven duren.

Op onderstaande grafiek zien we een lichte stijging de afgelopen dagen met een behoorlijk grote opwaartse sprong dinsdag. Investeerders en beleggers putten hoop uit de berichtgeving over het uitstellen van nieuwe Amerikaanse importheffingen op een aantal Chinese goederen. Deze goederen omvatten zaken zoals schoeisel, kledij, laptops, computerschermen en mobiele telefoons.

Opwaartse trend

De prijs van WTI crude ging dinsdag met 4,30 procent omhoog naar 57,29 dollar per vat. De Brent crude ging zelfs nog hoger en sprong 4,70 procent de hoogte in naar 61,32 dollar per vat. Vandaag kwakkelen de olieprijzen wat verder en verliezen ze wat terrein maar de opwaartse trend blijft intact.

Bijkomend positief nieuws, naast het uitstel van de tarieven op een hele resem goederen, gaat Donald Trump waarschijnlijk enkele producten en goederen van de lijst halen. Verschillende items die te maken hebben met onder andere gezondheid en veiligheid zullen van de lijst verdwijnen.

De situatie tussen beide landen lijkt op deze manier wat te bekoelen en dat wordt door beleggers aanzien als een klein signaal dat het binnenkort misschien weer goed komt met de wereldeconomie en dus ook de oliemarkt. Het is een kwestie van afwachten en zien hoe het evolueert.

Bronnen: Oilprice

Foto: Satya Prem – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments