Nederland - 12 april 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

“Nog steeds gevaarlijke bubbel in de markt”

Hedgefondsmanager Paul Singer, oprichter van Elliott Management, heeft gewaarschuwd dat de financiële markten in de huidige periode zeer risicovol en verwarrend zijn. Volgens de ‘doomsday investor’ bestaat er nog altijd een bubbel op de financiële markten.

Een diepe recessie en kredietinstorting zijn daarom noodzakelijk om de financiële markten te zuiveren van excessen. Deze zijn gecreëerd door meer dan een decennium van gemakkelijk geldbeleid.

728x90

Singer’s opmerkingen kwamen op een moment dat de markten begonnen te dalen, en hij waarschuwde dat het mogelijk slechts het begin is van de problemen, aangezien de Federal Reserve van de Verenigde Staten al meer dan een jaar de rente verhoogt.

— Lees ook: Aandelen kopen doe je zo [update 2023]

Singer verwerpt bankreguleringen en cryptocurrencies als waardeloos

Singer staat bekend om zijn ‘doomsday’ investeringen en is geen voorstander van strengere bankreguleringen zoals die van de Dodd-Frank Act van 2010, of langdurige marktinterventies door centrale banken wereldwijd na de wereldwijde financiële crisis van 2008.

Singer is ook geen fan van cryptocurrencies en noemde ze in het interview “compleet waardeloos”. Volgens hem is er momenteel sprake van een overschot van duizenden cryptocurrencies die allemaal nul waard zijn.

Bitcoin, de grootste cryptocurrency, stond maandag op bijna $30.000, nog steeds ver verwijderd van de recordhoogte van ongeveer $67.000 in november 2021.

— Lees ook: Koersdoel cryptomarkt 2023

Bron: MarketWatch
Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.