Europa - 13 februari 2020 - Beursbrink

NN Group pleziert met dividend

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De markt zal positief reageren op het hoger dan verwachte dividend en nieuwe aandeleninkoopprogramma van NN Group. Dat voorspelt analist Fulin Liang van Morgan Stanley donderdag voorbeurs, na de kwartaalcijfers van de verzekeraar.

Het dividend van 2,16 euro in 2019 is 14 procent hoger dan een jaar eerder en 6 procent hoger dan de consensusverwachting, volgens de Amerikaanse zakenbank. De aandeleninkoop van 250 miljoen euro is misschien iets lager dan de 300 miljoen euro waar Morgan Stanley op hoopte, maar komt misschien wel eerder dan sommige beleggers hadden voorzien.

Het opgefriste dividendbeleid, met een progressief dividend per aandeel en een jaarlijkse inkoop van tenminste een kwart miljard euro ziet Liang als een formalisering van de gang van zaken.

Het operationele resultaat in het vierde kwartaal was ongeveer 12 procent hoger dan de consensusverwachting, vooral dankzij sterker dan voorspelde resultaten bij de Nederlandse schadeverzekeraar en het bankbedrijf. De bank profiteerde wel van een eenmalige meevaller van 20 miljoen euro, merkten den analisten op.

De kostenbesparingen zijn goed op weg, met 90 procent van de doelstelling voor 2020 behaald.

De solvabiliteit van 218 procent viel wat tegen, omdat de positieve impact van de financiële markten wat achterbleef bij de verwachtingen. Morgan Stanley en de analistenconsensus mikten op 226 procent.

De bank heeft een Gelijkgewogen advies en koersdoel van 37,20 euro op NN.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.