Nederland - 16 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

NN Groep: Onder lat door

NN Group (ticker: NN) presteerde slechter dan verwacht. De winst is het afgelopen kwartaal meer dan gehalveerd, vergeleken met een jaar eerder. Zo kampte de Nederlandse verzekeraar met hogere claims en eenmalige tegenvallers.

Onder de streep bleef er 148 miljoen EUR over, 59% minder dan in het vierde kwartaal van 2015. Het operationele resultaat uit doorlopende bedrijfsactiviteiten kwam wel bijna 13% hoger uit, op 282 miljoen EUR.

Over het volledige boekjaar 2016 bedroeg de nettowinst 1.2 miljard EUR (3.6 EUR per aandeel), minder dan de 1.6 miljard EUR (4.7 EUR per aandeel) een jaar eerder. Vooral de eerste maanden van het jaar waren niet zo goed, door onrust op de financiële markten. Ook drukten claims vanwege stormschade het resultaat.

Topman Lard Friese noemt 2016 een ”veelbewogen” jaar voor NN, waarbij het bedrijf voortgang heeft geboekt met zijn strategie. ”De Nederlandse bedrijfsonderdelen zijn er in geslaagd hun kostenbasis verder terug te dringen dan voor 2016 was verwacht”, zo benadrukt hij. Het is bedoeling dat de kosten komende jaren verder worden teruggebracht.

Nationale Nederlanden zal voorstellen om een slotdividend van 0.95 EUR uit te keren voor boekjaar 2016. Goed voor een totaaldividend van 1.55 EUR voor 2016 of een dividendrendement van 5.2% aan huidige koers van ~30 EUR.

De Solvency II ratio wist aan te dikken van 236% tot 241%. Dit cijfer lag onder de marktverwachting van 250%.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.